Residential Addition
Arlington, VA

View of Family Room from Kitchen

Summary: This addition and almost complete reconstruction of a 1926 kit bungalow in Arlington, VA, demonstrates several innovative approaches to providing accessible accommodations for octogenarian in-laws and shared living spaces in an older property while preserving two 30 beech trees on a small site.

Exterior: Materials, detailing, and massing respond to the residential context and existing trees.

Interior: The addition is designed with attention to lighting, detailing to reinforce the existing simple bungalow style, a solar orientation, an integrated approach to accessibility, and a layout appropriate to the needs of a multi-generational family.

Custom fixture extender

View from original bungalow into addition

Detail showing rafter tails and soffits

Partial Exterior view showing roofline